Omega-3 Yağ Asitlerinin Tendon ve Eklemlere Etkisi

0
1770
Omega-3 Yağ Asitlerinin Tendon ve Eklemlere Etkisi

Vücudun omega-3 yağ asitlerine karşı ihtiyacı anne karnındayken başlamakta ve ömür boyu bu ihtiyaç devam etmektedir. Omega-3 başta romatoid artrit olmak üzere romatizmal hastalıkların inflamatuar durumlarının iyileştirilmesinde yangıya sebep olan kimyasalları azalttığı görülmüştür. Bu sebeple de

Omega-3 yağ asitlerinin kalp krizi, felç, kasların kuvvetlenmesi, cilt üzerinde ki olumlu etkileri yanı sıra tendonların ve eklemlerin kireçlenmelerin de yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Omega-3 yağ asitlerinin, bazı ağrıları hafiflettiği varsayılmaktadır. Ama kesin bir çalışma söz konusu değildir.

Kemik Erimesine Karşı Omega-3

Kemik sağlığını korumak sadece multivitamin, kalsiyum, D vitamini ve magnezyum ile sağlanmamaktadır. Omega-3 içerdiği DHA ve EPA ile kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Kemik erimesine (osteoporoz) karşı en büyük yardımcıdır. 

Başlangıç ve orta evre osteoartriti (kireçlenme) bulunan ve düzenli olarak günlük 1000mg balık yağı takviyesi kullanan kişilerde yapılan araştırmalarda kendilerini daha iyi hissettikleri birçok yayında vurgulanmıştır.

Omega-3 yağ asitleri kıkırdak dokuda oluşan zedelenmeye sebep olan kimyasalları azaltmakta, özellikle de başlangıç ve orta evre osteoartrite (kireçlenme) iyileşmeye yardımcı bir görev üstlenmektedir.

Kireçlenmenin iyileştirilme sürecine ve kireçlenmeden kaynaklı ağrıyı azaltılmasına yardımcı olduğu, balık yağı takviyesi alan kişilerin yürüme sürelerinin ve mesafelerinin arttığı görülmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz